​Efter 25 år uden job er Hanne nu fri af kontanthjælp

I februar begyndte Hanne som praktisk medarbejder på Mosegaarden. Ni måneder senere har hun et fast levebrød uden kommunens tilskud.

For et halvt år siden var udsigterne for Hanne Keis Pommer lige så ørkesløse som de meteoroligiske profetier: gråt, klamt og mørkt.

I dag er hun tydeligt forandret i sit nye job som multimedarbejder på Familiestedet Mosegaarden lidt uden for Nykøbing Falster. Efter seks måneder i job sammenfatter Hanne Keis Pommer erfaringerne:​

Større selvtillid

Selvtilliden er øget, og jeg bor ikke på en lyserød sky, selv om det er tæt på, siger Hanne Pommer.

- Tidligere blev jeg spurgt om, hvorfor jeg ikke havde arbejde. Mit eneste svar var, at det kunne jeg ikke forklare. Trods adskillige ansøgninger til forskellige typer job var der aldrig bid.

- Nogle af fordelene er, at der er andre samtaleemner på en arbejdsplads end blandt veninderne, og det ser jeg også som et plus. Fra at være bundet af kontanthjælp til at være på arbejdsmarkedet er en befrielse. Nu får jeg supplerende kontanthjælp.

Kontanthjælp har sin pris

- Den ordning har sin pris, fordi

jeg skal i aktivering på kommunens foranledning. Det hedder restaktivering og betyder, at jeg skal have to arbejdspladser.

- Når jeg har 105 timer om måneden på Mosegaarden, løber økonomien lige rundt. Men i måneder med 115 timer, er der råd til lidt ekstra.

Under hele forløbet har Radio 24 syv fulgt Hanne. Den første udsendelse blev afviklet i februar. Trods vinterkulde

og en stemme, som næsten var væk, cyklede hun fra Nykøbing til Mosegaarden ved Egebjerg. 

​Mosegaardens forstander, Alex Kroha hørte en radioudsendelse, hvor Hanne Pommer fortalte om den umulige situation med en lang periode uden job.

Derefter sendte Alex Kroha en SMS til radioen, hvor han kunne tilbyde Hanne Pommer et job. Jobbet kunne Hanne Pommer selv strikke sammen. Uden synlig ængstelse kom hun til jobsamtale på Mosegaarden. Sandsynligvis den første jobsamtale, som er sendt landsdækkende over radioen. Ikke blot trodsede hun kulden og trampede cyklens pedaler de syv kilometer til Mosegaarden i den koldeste februar i otte år.

Stemmen forsvandt

Hendes stemme var forsvundet, og journalisten fra 24 syv måtte konsultere en tekniker i København for at høre, hvordan hun kunne gennemføre en radioreportage med en kvinde, som næsten ingen stemme hav-de. Efter udsendelsen var der lytterkommentarer i retning af, at "det går sikkert ikke...vent og se om tre måneder". Janteloven stak hovedet frem i fuld offentlighed.

28,7 grader og seks måneder senere.

Hanne Pommer har trynet kritikken og fordommene om arbejdsløses vilje til at arbejde. Fra at begynde med lidt rengøring og tøjvask er hun i dag fuldbefaren medarbejder på Mosegaarden. Forandringen i åbenlys. Gnisten i øjet kræver næsten solbriller, og der er forbrændt mange kalorier både fysisk og psykisk. Det er tydeligt, at hun befinder sig godt blandt Mosegaardens børn, og de har det trygt i hendes nærvær.

Flere opgaver

I dag tager hun gerne tre af børnene med på indkøbstur på en varm sommerdag til Nykøbing Falster.

Efter tre kvarter i H&M har en af

pigerne fået tre nye shorts og tre nye kjoler. Samme pige besøger og Synoptik, hvor ekspedienten anbefaler en øjenlæge til at korrigere pigens syn. Mosegaardens ældste beboer, Sara når også at finde en fødselsdagsgave til et familiemdlem, inden treklangen skal bruse sig i Østersøens vand ved Marielyst.

Sådan skrev de
I 2018 rejste Mosegaarden som en moderne Colombus rundt i mediernes geografi. Fra de store københavnske aviser som EB og Politiken over DR og Radio 24 vakte den falstringske institution opmærksomhed.
Læs mere
Ledige pladser 2019
I år har vi to til tre ledige pladser til for eksempel søskende eller individuelle anbringelser
Læs mere
Ingen spøgelser til Allehelgen
Alle spøgelser er fordrevet fra Hanne Keis Pommers pengeskab. Efter 25 år med kontanthjælpens begrænsninger er hun nu fri af systemet
Læs mere
Værsgo - musikvideo under opsejling
Musikvideo hjælper til juleindsamling med Dansk Folkehjælp
Læs mere
De smukke, unge mennesker
Simin fejrede fødselsdag med klassen i høj efterårsol.
Læs mere
Guld i gulvhøjde
Nyt galleri viser børns sprudlende kundskaber i modersmålet
Læs mere
En sød håndsrækning
Simone, Jonas, Maya og mor Isthar fra Slikhuset i Stubbekøbing reagerer spontant
Læs mere
M&M Mosegaarden - The Movie
Med hjælp og inspiration fra en tv-tilrettelægger er et kamerahold igang med at optage en dokumentarisk kortfilm om livet på Mosegaarden
Læs mere
Fornem medieeomtale
Artiklen om Hanne ryddede forsiden i lokalavisen
Læs mere

Info

Mosegården S/I

Egebjergvej 7
​4800 Nykøbing F

​CVR: 26287693

Tlf.: 61 14 60 70

E-mail: alex@mosegaarden.eu

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt